Domowe bułki nadziewane pieczarkami – jak w PRL.
Mój ulubiony przepis na domowe bułki z pieczarkami. Jest to mój sprawdzony przepis do którego bardzo często wracam, bo domowe bułki z pieczarkami bardzo nam smakują. Pierwszy raz bułki nadziewane pieczarkami jadłam w Gorzowie Wielkopolskim. Te słynne gorzowskie bułki z pieczarkami odwiedzałam dość często, bo były tanie i smaczne, a w czasach studenckich było to bardzo istotne. Jest to idealny pomysł na pyszny obiad, na śniadanie oraz kolację dla całej rodziny.
Jak zrobić najlepsze domowe bułki nadziewane pieczarkami?
Przepis na najlepsze domowe bułki nadziewane pieczarkami jest bardzo prosty. Nie jest to danie które wymaga od Ciebie zbyt dużego nakładu pracy, jednak efekt jest naprawdę bardzo smaczny. Myślę, że osoby które znają gorzowskie bułki z pieczarkami sięgną po mój przepis. Do zrobienia najlepszych domowych bułek nadziewanych z pieczarkami będziesz potrzebować kilku niezbędnych składników.
Składniki
Produkty które będą ci potrzebne do zrobienia domowych nadziewanych bułek z pieczarkami to:
- świeże bagietki
- pieczarki
- cebula
- masło
- przyprawy
Lista zakupów nie jest długa, lecz efekt jest naprawdę bardzo dobry. Z podanych przez mnie niżej proporcji otrzymasz 4 domowe bułki z pieczarkami. Jednak jeśli potrzebujesz większej ilości, skorzystaj z większej ilości składników. Orginalna gorzowska bułka z pieczarkami, jest zamknięta. Jednak ja odcięłam wierzch i następnie faszerowałam bagietkę. W moim przepisie na domowe bułki z pieczarkami użyłam bagietek, jednak jeśli chcesz możesz użyć innego rodzaju bułki. Do tej potrawy sprawdzi się również kajzerka lub grahamka. W gorzowskich bułkach z pieczarkami w farszu przeważa cebula. Jednak ja użyłam większej ilości pieczarek. Jeśli wolisz nadzienie z większą ilością cebuli użyj jej więcej, natomiast zmniejsz ilość pieczarek. Mój farsz jest dość pikantny, ponieważ taki też jest w orginalnej wersji. Jednak jeśli wolisz mniej pikantne potrawy użyj mniejszej ilości pieprzu
Najlepsze domowe bułki nadziewane pieczarkami. Jak długo piec?
W moim przepisie domowe bułki nadziewane pieczarkami zapiekam około 10 minut w 200 stopniach, lub na złoty kolor. Czas pieczenia jest zależny od mocy Twojego piekarnika.
Jakie nadzienie będzie najlepsze?
Domowe bułki nadziewać możesz na różne sposoby. W zależności od tego co lubisz. Domowe bułki też dobrze smakują nadziewane :
- pieczarkami
- pieczarkami i serem
- wędliną i pieczarkami
- serem i wędliną
- wędliną
- warzywami
- mięsem mielonym
- kurczakiem
- szpinakiem
- kiełbasą
- szpinakiem i serem feta
Wkrótce na moim blogu pojawią się przepisy na takie domowe bułeczki. Jednak dzisiaj na moim blogu domowe bułki nadziewane pieczarkami.
Domowe bułki nadziewane pieczarkami. Jak faszerować?
Ja do faszerowania bułek użyłam długiej łyżeczki deserowej. Farsz nie może być zbyt gorący, jednak też nie powinien być zimny. Ważne jest aby na spodzie bulki umieścić sos,który powstanie podczas smażenia pieczarek i cebuli. Dzięki temu bułka nie będzie sucha . Do czasu przygotowania możesz doliczyć czas studzenia farszu z pieczarek.
Zapraszam Cię na mój przepis!



Szukasz pomysłu na szybkie danie z piekarnika?
Polecam Ci pomysł na zapiekanki z pieczarkami, szybkie grzanki z awokado, bakłażan faszerowany mięsem mielonym i szybkie zapiekanki .
Życzę smacznego!

Napisz komentarz
You must be logged in to post a comment.