Pasta jajeczna z awokado, przepis na szybki i bardzo smaczny dodatek do kanapek. Świetny pomysł na wykorzystanie jajek i awokado. Te dwa składniki idealnie do siebie pasują, tworząc pyszną, zdrową i wegetariańską pastę z jajek i awokado i czosnku. Jeśli lubisz różne dodatki do kanapek to myślę, ze trafiłeś idealnie. Pomysł na pastę z awokado oraz ugotowanych na twardo jajek na pewno Ci się spodoba.

Najlepsza pasta jajeczna z awokado.

Pasta jajeczna z awokado, fit dodatek do kanapek który smakuje rewelacyjnie. Lubię awokado i jajka pod każdą postacią. To połączenie jajek, awokado i czosnku bardzo mi smakuje. Pasta jajeczna, z mojego przepisu nie zawiera w składzie majonezu, więc śmiało można stwierdzić, że jest idealna dla osób dbających o linię. Zwłaszcza jeśli podasz ją jako dodatek na ciemny chleb razowy. Natomiast jeśli chcesz, zamiast oliwy możesz użyć ulubiony majonez. Taka pasta jajeczna z awokado i majonezem, też będzie bardzo dobra.

Pomysł na pastę jajeczną z awokado.

Dodatki na pastę jajeczną z awokado możesz komponować dowolnie, bo w każdej postaci będzie pyszna! Pasta jajeczna z awokado i chili, to świetny, pikantny dodatek na kanapki. Taką domową pastę z awokado możesz też podać najmłodszym. Jednak w takim przypadku lepiej pominąć czosnek oraz pieprz grubo mielony. Awokado możesz swojemu niemowlakowi podawać już od 7 mc życia. Myślę, że warto to robić, ponieważ awokado ma wiele cennych składników odżywczych. Domowa pasta jajeczna i szczypiorkiem to kolejny świetny pomysł na te pastę.

Zapraszam na przepis!

Pasta jajeczna z awokado. Przepis.

Przygotowanie pasty jajecznej z awokado rozpocznij od ugotowania jajek na twardo. Ile gotować jajka na twardo? Jajka na twardo gotuj w zależności od ich wielkości od 8 do 10 minut. Jajko małe gotuj 8 minut, średnie 9 a duże około 10 minut. Jednak pamiętaj aby jajka umieścić w zimnej wodzie, a czas gotowania zmierz od momentu zagotowania wody. Nie można jajek gotować zbyt długo, ponieważ powstaną nieestetyczne przebarwienia. Po ugotowaniu, jajka zalej zimną wodą i odstaw na około 10 minut do przestygnięcia. Następnie obierz skorupkę.

Składniki.

  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka dobrej jakości oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz grubo mielony
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub więcej.

Pasta jajeczna z awokado. Jak zrobić?

Przygotowanie.

1 dojrzałe awokado, umyj obierz, pokrój w drobną kostkę i umieść w misce. Obrane, zimne jajka pokrój w drobną kostkę i dodaj do miski. Następnie dodaj sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Całość rozgnieć widelcem i dokładnie wymieszaj. Na koniec ewentualnie dopraw swoją domową pastę jajeczną z awokado według uznania. Do domowej pasty możesz dodać też drobno posiekany koperek, natkę pietruszki, szczypiorek lub kolendrę.

Życzę smacznego!

Polecam Ci też przepis na domowa pasta z awokado.

pasta jajeczna z awokado

Napisz komentarz