Ostatnio oglądając amerykański program kulinarny wpadła mi w oko świetna sałatka kanapkowa z tuńczykiem i majonezem. Bardzo szybkie wykonanie, kilka prostych składników. Ten przepis jest naprawdę rewelacyjny. Gotowa w mniej niż 15 minut! Sprawdź! Sałatka kanapkowa z tuńczykiem i awokado. To świetna propozycja na śniadanie lub lekki obiad do pracy. Możesz ją podać ze świeżym...

Ostatnio oglądając amerykański program kulinarny wpadła mi w oko świetna sałatka kanapkowa z tuńczykiem i majonezem. Bardzo szybkie wykonanie, kilka prostych składników. Ten przepis jest naprawdę rewelacyjny. Gotowa w mniej niż 15 minut! Sprawdź!

sałatka kanapkowa z tuńczykiem

Sałatka kanapkowa z tuńczykiem i awokado.

To świetna propozycja na śniadanie lub lekki obiad do pracy. Możesz ją podać ze świeżym pieczywem, uważam że tak podana smakuje obłędnie. Ale również świetnie smakuje zawinięta w tortillę, lub podana w polówkach awokado.

W spiżarni zawsze, obowiązkowo mam kilka puszek tuńczyka. Oprócz sałatek, tuńczyk w puszce sprawdza się w przepisach na szybkie obiady. Jednym z takich pomysłów jest zapiekanka z tuńczykiem, makaron z tuńczykiem.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną cebulą.

Jeśli lubisz sałatki z tuńczykiem to ta szybka sałatka kanapkowa z tuńczykiem i czerwoną cebulą jest idealną propozycją dla Ciebie.

Sałatka kanapkowa z tuńczykiem, jak zrobić? To proste wystarczy jedynie posiekać drobno wszystkie składniki i dokładnie wymieszać!

Kilka składników, tuńczyk w puszce, awokado, seler naciowy, majonez, szczypiorek, pietruszka, czerwona cebula oraz przyprawy. A najważniejsze, że przygotujesz ją w mniej niż 15 minut.

Uważam, że do tej sałatki sprawdzi się najlepiej tuńczyk w oleju. Moim zdaniem jest o wiele smaczniejszy. Lecz Ty użyj swojego ulubionego.

Ta sałatka kanapkowa z tuńczykiem i awokado zawiera majonez, więc nie jest to opcja light! Jeśli szukasz lżejszej wersji bez majonezu, możesz go zastąpić jogurtem naturalnym.

Awokado ma tendencję do szybkiego brązowienia, dlatego najlepiej ta sałatkę spożyć od razu po przygotowaniu. Ewentualnie przechowuj w lodowce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 3 dni.

Zapraszam na przepis!

Sałatka z kanapkowa z tuńczykiem. Przepis.

Składniki.

  • tuńczyk z puszki w oleju 170 g
  • czerwona cebula średniej wielkości 1 szt,
  • seler naciowy 1 łodyga
  • awokado 1 dojrzale
  • sok cytryny 1 łyżeczka
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • szczypiorek posiekany 2 łyżki
  • musztarda dijon 1 łyżeczka
  • majonez 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie.

Tuńczyka odcedź z oleju. Cebulę umyj, obierz i posiekaj drobno. Seler pokrój w bardzo drobną kostkę.

Awokado umyj, obierz, pokrój w kostkę a następnie skrop sokiem z cytryny.

Wszystkie składniki umieść w naczyniu. Następnie dodaj posiekaną pietruszkę, szczypiorek, musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.

sałatka kanapkowa z tuńczykiem

Życzę smacznego!

sałatka kanapkowa z tuńczykiem

Napisz komentarz

Twój e-mail nie zostanie opublikowany.