Tradycyjna surówka z czerwonej kapusty do obiadu, ulubiony przepis. Surówka składa się z kilku składników, a przygotujesz ją w mgnieniu oka. Surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Idealna chrupiąca, najlepsza sałatka z modrej kapusty z jabłkiem i cebulą. Podaj ją np. z puree ziemniaczane, roladki z mięsa mielonego. To nie tylko świetny dodatek do obiadu...

Tradycyjna surówka z czerwonej kapusty do obiadu, ulubiony przepis. Surówka składa się z kilku składników, a przygotujesz ją w mgnieniu oka.

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu.

Idealna chrupiąca, najlepsza sałatka z modrej kapusty z jabłkiem i cebulą. Podaj ją np. z puree ziemniaczane, roladki z mięsa mielonego. To nie tylko świetny dodatek do obiadu ale również świetnie pasuje do domowych hot-dogów czy hamburgerów. Świeża, smaczna oraz niezwykle chrupiąca surówka z modrej kapusty. Polecam Ci również przepis na surówka coleslaw.

Surówka z czerwonej kapusty, jak zrobić? To naprawdę bardzo proste!

Czerwoną lub fioletową kapustę poszatkuj dość drobno. Świetnie sprawdzi się malakser, którego zawsze używam. To duże ułatwienie w kuchni. Możesz to oczywiście zrobić również ręcznie. Ważne jest aby kapusta była drobno poszatkowana.

Przepis na surówkę z modrej kapusty i jabłka zawiera majonez. Jeśli szukasz lżejszej wersji wystarczy, że majonez zastąpisz np. jogurtem naturalnym.

Ta najlepsza surówka z czerwonej kapusty to nie tylko świetny dodatek do obiadu, np. do grillowanego lub smażonego mięsa, ale również sprawdzi się na kolację. Ta surówka najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

Zapraszam na przepis!

surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty. Przepis.

Składniki.

  • kapusta czerwona 1/4 główki
  • jabłko 1/2 sztuki
  • cebula 1/2 szt
  • majonez 3 łyżki
  • ocet spirytusowy lub sok z cytryny 1-2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

wykonanie.

Z kapusty usuń brzydsze, zwiędnięte liście, opłucz a następnie osusz. Drobno poszatkuj. Możesz tak jak ja użyć malaksera lub zrobić to ręcznie. Następnie poszatkowaną kapustę umieść w misce, lekko posól i wymieszaj. Dzięki temu kapusta lekko zmięknie.

Jabłko oraz cebulkę pokrój w drobną kostkę i dodaj do miski. Dodaj majonez, ocet lub sok z cytryny, sól oraz pieprz do smaku. Następnie dokładnie wymieszaj. Dodatkowo surówkę z czerwonek kapusty możesz posypać drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Życzę smacznego!

surówka z czerwonej kapusty

Napisz komentarz

Twój e-mail nie zostanie opublikowany.