Omlet z boczkiem, przepis na najlepsze na śniadanie. Jajka i boczek to bardzo smaczne połączenie. Idealne danie dla osób, które lubią dobrze i smacznie zjeść. Omlet z jajek to bardzo tanie i pożywne danie z prostych składników, które możesz podać też na obiad lub kolację. Najlepszy omlet z boczkiem Omlet z boczkiem to ulubione śniadanie...

Omlet z boczkiem, przepis na najlepsze na śniadanie. Jajka i boczek to bardzo smaczne połączenie. Idealne danie dla osób, które lubią dobrze i smacznie zjeść. Omlet z jajek to bardzo tanie i pożywne danie z prostych składników, które możesz podać też na obiad lub kolację.

Najlepszy omlet z boczkiem

Omlet z boczkiem to ulubione śniadanie na ciepło mojego narzeczonego, bo lubi boczek i jajka pod każdą postacią. Jeśli też lubisz połączenie boczku i jajek, myślę że ta potrawa jest dla Ciebie. Omlet z dodatkiem boczku wędzonego to bardzo prosty i szybki pomysł na posiłek.

Pomysł na omlet.

Omlet z jajek możesz podawać na wiele sposobów. To też świetny pomysł na posiłek dla dzieci. Składniki na domowy omlet z jajek możesz mieszać dowolnie w zależności od upodobań. Ja bardzo lubię omlet z mozzarellą i rukolą oraz omlet z warzywami. Omlet z pieczarkami to kolejna propozycja na omlet na słono. Domowy omlet z jajek można też wykonać na słodko np. z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców, jogurtu lub bitej śmietany. Jednak dziś u mnie pomysł na omlet z boczkiem.

Zapraszam na przepis!

omlet z boczkiem

Omlet z boczkiem. Przepis.

Bardzo proste wykonanie i produkty które masz w lodówce. Jednak jeśli nie lubisz boczku możesz do swojego omletu użyć ulubionej wędliny. Z podanych produktów otrzymasz 1 porcję omletu z dodatkiem boczku.

Składniki.

  • 2 jajka
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • ok 50 gram wędzonego boczku
  • 1 łyżka oleju do podsmażenia boczku

wykonanie.

Przygotowanie omletu rozpocznij od podsmażenia boczku. Pokrój boczek w drobna kostkę. Na patelni umieść 1 łyżkę tłuszczu i podsmaż pokrojony boczek.

W misce umieść jajka, wodę, pieprz i sól ( jeśli boczek jest bardzo słony sól możesz pominąć, lub użyć mniejszej ilości soli). Dokładnie wymieszaj i połącz składniki.

Na średniej wielkości patelni rozgrzej masło, następnie dodaj na patelnię masę jajeczną oraz podsmażony boczek. Kiedy omlet zacznie się ścinać na brzegach, łopatką podnieś brzegi aby masa jajeczna spłynęła na dno patelni. Smaż na średniej mocy palinka do momentu aż Twój omlet z boczkiem się zetnie. Możesz też smażyć pod przykryciem.

Omlet z boczkiem podawaj na ciepło ze świeżym pieczywem i warzywami.

Życzę smacznego!

omlet z boczkiem

Napisz komentarz

Twój e-mail nie zostanie opublikowany.