Kaszanka z grilla z kapustą kiszoną to świetny przepis na danie z grilla, które przygotujesz w kilka minut. Rewelacyjna alternatywa dla tradycyjnych potraw, które zazwyczaj serwowane są podczas grillowania. Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na potrawę z grilla to koniecznie skorzystaj z tego przepisu na grillowaną kaszankę!

Kaszanka z grilla z kapustą kiszoną i cebulą.

Kaszanka z grilla z kapustą kiszoną i cebulą jest bardzo dobra dlatego często przygotowuję to danie na grillu. Możesz ją przygotować na grillu węglowym gazowym, elektrycznym lub też możesz wykorzystać zwykłą patelnię grillową. Tak przygotowana kaszanka z grilla rewelacyjnie smakuje wraz ze świeżym pieczywem. To świetny pomysł na posiłek na świeżym powietrzu. Jeśli znudziły Ci się tradycyjne szaszłyki, karkówka, żeberka lub zwykła kiełbasa z grilla, to polecam wypróbować przepis na kaszankę z grilla z kapustą kiszoną i cebulą w folii. Jak zrobić kaszankę z grilla w folii?

Zapraszam na przepis!

Kaszanka z grilla

Kaszanka z grilla z kapustą kiszoną. Przepis.

Przepis na kaszankę z grilla z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ponieważ wszystkie składniki umieszczasz w folii aluminiowej. Następnie folię zawijasz szczelnie i umieszczasz na grillu. Jaka kaszanka będzie najlepsza na grilla? Wyroby mięsne kupuj zawsze w zaufanym źródle. Unikaj gotowych paczkowanych produktów. Pamiętaj aby produkty, których użyjesz były dobrej jakości, ponieważ słaba jakość produktów może zepsuć najlepsze danie. Jak doprawić kaszankę z grilla? Do przyprawienia kaszanki z grilla używam wyłącznie soli oraz pieprzu, ponieważ uważam, że im prościej tym smaczniej. Jednak jeśli chcesz możesz dodatkowo użyć swoich ulubionych przypraw. Przy zakupie kapusty kiszonej zwróć uwagę aby nie była zakwaszana octem. Z podanych produktów otrzymasz 5 porcji grillowanej kaszanki z kapustą kiszoną i cebulą.

Kaszanka z grilla z kapustą kiszoną.

Składniki.

  • kaszanka 5 szt.
  • kiszona kapusta około 400 gram
  • cebula 2 szt. średniej wielkości
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Kaszanka z grilla z kiszoną kapustą.

Wykonanie.

Przygotowanie kaszanki z grilla rozpocznij od usunięcia kiszki. Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku. Jeśli nie lubisz kwaśnej kapusty, możesz ją wcześniej wypłukać i odcisnąć.

Czyste i obrane cebule pokrój w cienkie pióra

Obraną kaszankę umieść na folii aluminiowej. Następnie dodaj cebulę i odciśniętą kapustę oraz po szczypcie soli i pieprzu i zawiń szczelnie.

Grilluj na rozgrzanym ruszcie z obu stron 15 -20 minut na jedną stronę. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Kaszanka z grilla

Życzę smacznego!

Kaszanka z grilla

Inne dania z grilla: szaszłyki, szparagi z boczkiem, szaszłyki z mięsa mielonego, marynata do karkówki, karkówka z grilla.

Napisz komentarz