Szybki i bardzo prosty przepis , czyli jabłka faszerowane kaszanką z grilla. Idealna propozycja, którą z pewnością zaskoczysz gości!

Jeśli jesteś fanem kaszanki to myślę, ze ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie. Bardzo smacznie i tanio!

Jabłka faszerowane kaszanką

Jabłka nadziewane kaszanką.

Im prościej tym smaczniej, a takie jabłka faszerowane kaszanką to zaskakujący pomysł na danie z grilla.

Jeśli znudziła Ci się tradycyjna grillowana kaszanka, to myślę, że ten przepis Ci się spodoba. Bardzo polecam tak przygotowaną kaszankę, zwłaszcza, że sezon grillowy w pełni.

Pamiętaj, aby kaszankę kupić w sprawdzonym źródle, ponieważ zła jakość produktu może zepsuć najlepsze danie:). Ten przepis jest podstawowy, jeśli lubisz dodatkowo do farszu możesz dodać pokrojone w drobną kostkę korniszony.

Jeśli szukasz innych przepisów na grillowaną kaszankę, to polecam Ci wypróbować również Kaszanka z warzywami na grilla, Kaszanka z grilla z kapustą kiszoną.

Szukasz przepisów na grilla? koniecznie sprawdź: Burgery z grilla oraz Szaszłyki na grilla.

Polecam Ci również wypróbować sałatki Sałatka do grilla, Sałatka z arbuzem i fetą oraz Sałatka z warzywami.

Jabłka faszerowane kaszanką to nie tylko doskonały pomysł na grilla, możesz je również upiec w piekarniku. Jak zrobić jabłka nadziewane kaszanką?

Zapraszam na przepis!

Jabłka faszerowane kaszanką-przepis

Składniki

  • jabłka 3 szt.
  • kaszanki 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • masło 3 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Wykonanie

Jabłka umyj i osusz, następnie odkrój wierzchołki i wydrąż ostrożnie środek. Powinna powstać ,,miseczka”. Osobiście uważam, że w tym przepisie na kaszankę lepiej sprawdzą się twardsze, nieco kwaśniejsze jabłka.

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Kaszankę usuń z kiszki, rozgnieć widelcem dodaj cebulę , sól, pieprz i majeranek do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masą wypełnij wnętrze jabłek, na wierzchu rozprowadź masło i przykryj odciętym wierzchołkiem.

Zawiń szczelnie w folię aluminiową. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj do momentu, aż jabłka będą miękkie. W moim przypadku trwało to około 30 minut. 🙂

Życzę smacznego!

Kiszka, krupniok, kaszok? Jak w Waszym regionie mówi się na kaszankę? 🙂

Jabłka faszerowane kaszanką

Napisz komentarz